BÒLIT, CENTRE D'ART CONTEMPORANI. GIRONA

Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona – www.bolit.cat

Bòlit Residència Girona Creativa és el programa de residències creatives del Bòlit, adreçat a l’intercanvi d’artistes a nivell nacional i internacional. Aquest projecte neix amb un doble objectiu: facilitar l’acollida i el treball d’artistes en el context i promoure la mobilitat internacional dels creadors locals. El programa es concreta en un espai per a residència així com l’obertura de diferents convocatòries per ocupar-lo, que ofereixen la possibilitat d’intercanvi de projectes amb altres centres nacionals, de l’Estat i internacionals que disposen de residències per a artistes. Es tracta d’un espai habilitat per a l’allotjament d’artistes, comissaris o qualsevol professional de l’àmbit de les arts visuals que els permet d’aprofundir en el seu treball, per afavorir el seu procés creatiu i/o d’investigació i alhora donar visibilitat als resultats obtinguts, ja sigui integrant-se dins de la programació del Bòlit o bé en presentacions a algun equipament municipal o de la ciutat. També es pot comptar amb espais complementaris de taller. Aquest espai facilita la integració dels artistes, creadors o agents culturals dins del context social i cultural de la ciutat, i fa que aquesta es pugui nodrir de les seves experiències i treballs, i ajuda en els processos d’internacionalització dels artistes gironins atès que els permet accedir a espais de residència a l’estranger. No és només un lloc d’estada d’artistes sinó que és una experiència que enriqueix tant l’artista com la ciutat que l’acull, un diàleg entre l’artista i Girona. Més informació a: Bòlit Residència Creativa

DSC04152
DSC04162

 

 

NAU CÔCLEA

Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (www.naucoclea.net).

Situat a Camallera, Alt Empordà.

Es dedica a la producció, exhibició i formació de projectes de Creació Contemporània en diverses disciplines: arts visuals, audiovisuals, art sonor, arts escèniques i projectes interdisciplinars.

La residència té una capacitat màxima de 4 persones que disposen d’espais de treball a compartir. Les convocatòries apareixen a la tardor per l’any següent.

Actualment, un resident d’arts visuals presenta una exposició a la Casa Elizalde de Barcelona. També anualment es programen residències d’intercanvi amb diversos centres i una residència d’intercanvi amb Singapur que inclou desplaçaments, allotjament i 1.000€ de dotació econòmica.

Més informació: www.naucoclea.net/residencies

VLUU L210  / Samsung L210
general-coclea--768x569

FUNDACIÓ L'OLIVAR

El projecte OLIVART és una iniciativa de la fundació L’Olivar i la Fundació Perramon de Ventalló, ambdues situades a Ventalló (Alt Empordà), i que té com a finalitat la promoció i preservació de la natura, el paisatge, la creació artística i la seva difusió en relació a l’entorn natural.

Es volen impulsar els valors dels paisatges de L’Olivar, de l’Empordà i les Alberes com a paisatge propici per a la relació Art/Natura, i així incorporar aquest paisatge de Catalunya a les celebrades pràctiques artístiques de land art, o site specific d’artistes tan reconeguts com Richard Long, David Nash, Giuseppe Penone, Martin Puryear, Andy Goldsworthy, Nils Udo, Dani Karavan, Maya Lin, Chris Drury, Tierry du Cordier, Anish Kappor, entre altres.

Més informació a L’Olivar

Sin título-1

FUNDACIÓ RODRÍGUEZ-AMAT

RESIDÈNCIA TEMPORAL D’ARTISTES I CREADORSFundació Rodríguez-Amat

El Centre d’Art i Cultura Contemporanis de la Fundació Rodríguez-Amat és una residència temporal d’artistes i creadors. Aquest espai, dedicat a l’art i la cultura contemporanis, rep artistes i altres creadors d’arreu del món. La finalitat primera i última del Centre d’Art i Cultura Contemporanis de la Fundació Rodríguez-Amat és la de que artistes i creadors de qualsevol nacionalitat i cultura puguin treballar i així dedicar-se a la creació des d’un cap de setmana a dos mesos, El propi Rodríguez-Amat hi resideix, i treballa en el mateix taller que qualsevol altre resident. Escriptors, músics, poetes, pintors, escultors, compositors i qualsevol altre creador de qualsevol indret del món pot residir a fi de poder dedicar-se a la creació en el taller del Centre. El cost de l’allotjament és de 20 euros diaris. El resident pot fer ús de totes les instal·lacions i de l’equipament del Centre, inclosa la cuina per a fer-se els àpats.

Per a informació
Fundació Rodríguez-Amat
17466 Les Olives (Garrigoles), El Baix Empordà.
casa-taller@rodriguez-amat.cat
Mòbil: 697 76 18 74

www.rodriguez-amat.cat
Més informació a: Residència temporal

rodriguez amat 1
rodriguez amat 2

CASA DELS FORESTALS DE SANT MARTÍ D'EMPÚRIES DE L'ESCALA

Beca artística internacional de primavera L’Escalawww.lescala.cat/

L’Ajuntament de l’Escala (Girona, Catalunya) ha creat aquesta beca d’àmbit internacional adreçada a creadors i creadores del món de les arts. Té com a finalitat apostar per una plataforma d’expressió, desenvolupament i pensament de l’art; l’estudi i la recerca en aquest camp; potenciar la comunicació entre sensibilitats, cultures i procedències geogràfiques diverses; promoure la divulgació de l’art contemporani i, al mateix temps, dinamitzar l’entorn territorial immediat en col·laboració amb l’artista resident. 

L’estada té una durada de tres mesos a la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries, poble medieval del municipi de l’Escala, situada vora el mar en un paisatge incomparable. L’allotjament i el taller de creació ofereixen excel·lents condicions de residència. El taller i l’exposició o la presentació del treball resultant podrà ser al Castell Carolingi de Sant Martí d’Empúries en funció de la disponibilitat dels espais i del projecte seleccionat

Tel: 0034 972 774 848

becaprimavera@lescala.cat

 

Més informació a: www.lescala.cat

escala edificio
escala 2