Residència Paula Vicente (novembre – desembre 2020)

Bauen

Bauen és una paraula que deriva de l’alemany antic que significa construir, habitar, així com també abrigar i cuidar. Fa referència a que som en la mesura que fem. Així doncs, com rehabitar un món danyat, contaminat, i protegir-lo alhora de nosaltres mateixes? 

 El projecte proposa una exploració del paisatge proper. Indagar sobre les possibilitats i el com ens relacionem amb un espai que hem «protegit», però on l’amenaça principal som nosaltres, les tensions i rastres de l’acció humana sobre l’indret natural. Especular amb metodologies que no suposin una confrontació ni invasió de l’espai, aprendre des d’allò proper, amb cura, per contraposar-se al frenetisme acaparador del imperatiu de la productivitat. Establir connexions o relacionar-nos amb l’entorn de maneres alternatives. Posar el focus en aquell coneixement que ha quedat fora, en els buits oblidats que han deixat els camins marcats per la classificació dels sabers. Crear un escenari tridimensional a partir de la petita acció, la troballa inesperada, l’apropiació d’objectes i elements de l’entorn. Especular, obrir noves opcions del construir, de l’habitar, de cuidar.    

 Paula Vicente Puiggròs (1997, Barcelona) és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019). És actual resident i educadora a Experimentem amb l’Art (EART). Entén el seu treball artístic com a mitjà per repensar les coses a través d’allò és material, tàctil. Treballa a partir de materials propers per incidir en la quotidianitat des d’un altre angle, trobar el subversiu de l’re-fer, d’obrir la pregunta i deixar lloc al dubte. Ha realitzat diverses exposicions col·lectives entre les quals es troben: Inund’Art, Casa de la Cultura, Girona (2020), Corrente, La notte bianca, Bologna, IT (2019), Art Emergent Sabadell, Sabadell (2019) o De (re) construir, exposició individual a la sala Stripart, Barcelona (2019).       

Paula Vicente és la guanyadora del concurs d’intercanvi amb el Centre d’Art Lo Pati (Amposta) on se seleccionava un projecte de recerca i creació artística en relació als espais naturals protegits de Girona, a través d’una estada creativa en modalitat d’artista resident.

Categorías: Blog, General y membres.