Residència Martine Viale (Gener 2021)

En la meva pràctica artística, intento permetre que cada moment es converteixi en una oportunitat per connectar i integrar accions quotidianes en accions artístiques i viceversa.

Durant la meva estada a Girona, tinc la intenció de crear un nou treball performàtic basat en el potencial d’intimitat entre allò personal i allò col·lectiu. En aquests difícils moments estic reflexionant sobre la interconnexió entre espais personals i espais compartits i com mantenir accions significatives de forma constant en un entorn canviant.

A través d’itineraris diaris, inclosos gestos subtils per tota la ciutat de Girona, vull crear un mapa sensitiu que connecti presència, memòria, història, convivència, significat, distància, silenci i territori.

Martine Viale és una artista d’art d’acció. El seu treball, contextual i site-specific, està ancorat en una pràctica de la presència. Treballant regularment a l’espai públic i en llocs insòlits que poden facilitar imprevisibles trobades amb transeünts, busca crear un espai obert en què les interaccions diàries puguin esdevenir estratègies de l’art. Intentant subratllar les possibilitats artístiques que s’amaguen en la quotidianitat, desenvolupa situacions efímeres i subtils que reflexionen sobre espais d’interval. Li interessa especialment tot allò relacionat amb el territori, les fronteres i els espais desplaçats.

Nascuda a Montreal, Canadà, viu i treballa a Perpinyà, França. Des del 1999, el seu treball ha estat presentat en diversos festivals, galeries i contextos site-specific de Canadà, Brasil, Israel, Polònia, Xipre, els Estats Units, Bretanya, França, Bèlgica, Sèrbia, Filipines, Japó, Escòcia, Espanya, Ucraïna i Dinamarca.

També ha impartit diversos tallers d’art de performance a Mont-real (Studio 303; La Centrale galerie powerhouse), Chicago (Defibrillator Performance Art Gallery) així com a França (Frac Lorraine, Metz; Le Quartz scène nationale de Brest), Bèlgica (La Cambre, Brussel·les), Ucraïna (School of Performance, Lviv) i Espanya (Acción! Mad18, Madrid).

https://martineviale.wordpress.com/

Categorías: Blog, General y membres.