Residència Alessandra Carosi (Octubre 2020)

Alessandra Carosi és una artista visual italiana establerta a París que està portant a terme una residència al Bòlit gràcies a l’intercanvi amb el projecte Rad’Art (Itàlia).

La seva pràctica se centra principalment en el mitjà fotogràfic des del qual es questiona com es poden transmetre elements immaterials, com l’empatia i les emocions creuant la fotografia amb les arts visuals.

A Girona, ha estat experimentant amb l’aspecte bidimensional del mitjà explorant la materialitat de la fotografia, la seva fisicitat a través de textures, superfícies i elements tridimensionals, sobretot centrant-se en els retrats i les peculiars pedres de la Costa Brava.    

 Alessandra Carosi (1984) és una artista visual i fotògrafa italiana que viu entre París i Milà. Els colors, les emocions i la psicologia interactuen en les seves obres formant un poema visual destinat a estimular l’espectador emocional i intel·lectualment. La seva pràctica se centra principalment en el mitjà fotogràfic amb un enfocament des de les arts visuals, i en ella qüestiona com elements subtils i immaterials com l’empatia i les emocions es poden transmetre barrejant la fotografia amb elements de la psicologia i l’antropologia.

 Després de llicenciar-se en Disseny Industrial, el 2017 va assistir al Màster en Fotografia a l’IUAV de Venècia. Participa regularment en programes internacionals de residències com UNIdee-Fondazione Pistoletto (IT), Zero Date Foundation (JP) i Cité des Arts de París (FR), on recentment ha estat guardonada amb una residència de 9 mesos (hivern 2020).

El seu llibre d’artistes Ruota ha estat preseleccionat tant al premi Kassel Dummy Award 2018 com al premi PWA Aarhus Dummy 2018. Va guanyar el primer premi al Premi San Fedele d’Arts Visuals (Milà) 2018 i ha estat seleccionada en diversos certàmens internacionals com Bourse du Talent 2019 a París (Menció d’honor en la categoria Retrat), Premi Emergents 2019 – Encontros da Imagem a Braga, Premi Maison Blanche 2019 (Projeccions) a PhotoMarseille, Beca Lucie Foundation 2017 (Foto made, EUA) 2019, Premi Fondazione Fabbri 2017 i Premi Photography Grant 2017 (nominada a la categoria Conceptual).

 Els seus projectes s’han mostrat internacionalment a França (BnF i Grand Palais de París, Byopaper i Cosmos a Arles), Itàlia (Triennale di Milano, Marsell Paradise, Centro Pecci per l’Arte Contemporanea, Fondazione Fabbri, Si Fest Off), Portugal ( Festival Econtros da Imagem), Xina (Exposició Internacional de Fotografía de Dali) i Japó. Les seves obres d’art són presents a col·leccions privades i públiques, inclosa la Biblioteca Nacional de França.

 A Girona, Carosi està desenvolupant un nou projecte en què explora la materialitat de la fotografia, la seva fisicitat a través de textures, superfícies i elements tridimensionals, centrant-se especialment en retrats personals i en les peculiars pedres de la Costa Brava. En aquesta sessió presentarà els resultats de la seva estada a la ciutat.

Categorías: Blog, General y membres.