Residència Alberto Martínez (setembre 2020)

«Vivim a l’era del ‘torrent mediàtic’ (Gitlin, 2005), una nova configuració històrica en la qual les tecnologies de la informació han provocat una acceleració sense precedents de la percepció del temps, amb profundes conseqüències sobre els processos de producció i consum, l’organització del treball, o el propi pensament i els estils de vida.» 

Barranquero-Carretero, A. Slow media. Comunicación, cambio social y sostenibilidad en la era del torrente mediático. Agost de 2013.

La peça que presenta a l’aparador del Bòlit_PouRodó «Temps Moderns» correspon a la participació de l’artista al III Festival Internacional de LandArt Art i Gavarres 2020 i consta d’una sèrie d’escultures exemptes realitzades en calcària i alabastre que representen a escala una sèrie de medicaments utilitzats actualment per a combatre dolències com problemes cardíacs, depressió, ansietat o úlceres. Malalties cada cop més presents en l’anomenat primer món segons la OMS i que l’autor presenta como el preu d’aquesta societat moderna.

Com a resposta a aquesta critica, l’artista realitza la seva intervenció durant el festival, esculpint un banc de calcària nummulitica característica de la zona de Girona, on es tallen dos elements, un display digital i la frase «No hi ha temps?» des d’on l’artista convida als passejants a descansar-hi i a reflexionar sobre el ritme de vida i la velocitat de les nostres vides.

Alberto Martínez neix a Saragossa el 1978.  La seva passió per la cal·ligrafia l’empeny a estudiar disseny gràfic a l’Escuela de Arte de Huesca, on resideix actualment. El seu interès per extrapolar el llenguatge escrit i el seu interès pels materials naturals com la pedra i la fusta l’impel·leixen  a portar els seus escrits cada cop més lluny del paper i el llapis, cercant una tridimensionalitat amagada.. El seu darrera any d’estudis realitza una beca Erasmus als Westfjords, Islàndia, on fa cursos de cal·ligrafia amb els habitants de la zona i allí entra en contacte amb un mode de vida allunyat del soroll de les grans ciutats. Posteriorment es trasllada a un petit poble d’Osca des d’on porta a terme el seu treball com a dissenyador a més de tenir un taller per a les seves escultures. Ha obtingut una Beca expositiva a l’Espacio Portalet 2018, i  una Residencia Artística al Valle de Hecho «LoMon Contemporaneo» l’any 2019 i ha realitzat exposicions a Saragossa i Hecho.

Categorías: Blog, General y membres.