Residència Albert Gironès i Anna Vilamú (octubre 2019)

Il canto degli uccelli

Albert Gironès i Anna Vilamú

RAD’ART de l’Associazione Artéco (Itàlia)

El projecte Il canto degli uccelli, pretén fer un símil entre la figura arquetípica del monstre mitològic de muntanya, i els cartells publicitaris que se situen també a les muntanyes i turons vora la carretera, fent un paral·lelisme entre la construcció d’imaginaris que proposen un i altre sistema en el context del món rural.

D’aquesta manera, es proposa la construcció d’un artefacte en format de «dispositiu publicitari», que instal·lat en una ubicació per determinar del context rural de San Romano de Mercato Saraceno canviï dràsticament d’aspecte entre el dia (cartell publicitari) i la nit (monstre).

Aquest projecte ha estat el guanyador de la convocatòria 2019 d’intercanvi amb el projecte RAD’ART de l’Associazione Artéco (Itàlia).

Open Studio ‘Un inganno tira l’altro’  

Diumenge 3 de novembre a les 16h

Spazio RAD’ART. Mercato Saraceno (Itàlia) 

‘Un inganno tira l’altro’ és una recerca d’elements de naturalesa artificial que facilitin la creació, la reproducció i la perpetuació de l’imaginari. Per tant, d’artificis.

El projecte investiga les relacions entre tres elements específics trobats a San Romano: tres estructures publicitàries abandonades; set cercles misteriosos que van aparèixer en un camp d’alfals i diversos artefactes fets a casa, amb ampolles de plàstic, als jardins dels veïns.

La investigació s’articula a partir de les converses mantingudes amb persones del barri i de diverses intervencions a l’entorn de la localitat, per tal de generar un entorn propici a l’especulació i la imaginació.  

Més informació aquí

Categorías: Blog, General y membres.