Nova convocatòria de residències per a artistes – Bòlit – Projecte The Spur ETACEC 16-18

CONVOCATÒRIA PER ARTISTES EUROPEUS EN RESIDÈNCIA
PROJECTE THE SPUR / ETACEC 16-18

En el marc de la convocatòria de l’Euroregió i Europa Creativa – Projectes de Cooperació, el projecte The Spur / ETACEC 16-18 posa en marxa un procés de selecció d’artistes europeus d’un estat membre de la Unió Europea per participar en el seu programa d’artistes en residència.

Convocatòria
S’ofereixen 6 beques a 6 artistes en residència per a dur a terme treballs de recerca amb especial èmfasi en la investigació i els processos creatius. La residència amb mentoratge expert tindrà una durada de dos  mesos o vuit setmanes i es durà a terme en un dels centres de la xarxa.

Els artistes visuals interessats han d’enviar el seu CV, un resum de la seva trajectòria artística, la proposta de projecte, detalls de les activitats relacionades amb diferents públics i una proposta de documentació del procés creatiu així com una llista de tres centres i espais de residència per ordre de preferència.

Destinataris
Artistes visuals, majors d’edat, d’algun país membre de la Unió Europea.

Dotació
S’atorgarà una beca de 3.800€ a cada artista destinada a investigació, dietes i desplaçaments (impostos inclosos).

Termini
El termini de recepció de projectes restarà obert fins el 15 de novembre de 2016 (Inclòs).

Resolució
La resolució del jurat es farà pública abans del 23 de desembre de 2016 a les pàgines web dels socis del projecte The Spur.

THE SPUR / ETACEC 16-18 és un projecte de creació d’una xarxa europea de cooperació formada per 7 organitzacions culturals que operen a escala local i internacional amb dos objectius fonamentals:
– Desenvolupar projectes innovadors de reforçament de les capacitats professionals i mobilitat transnacional dels creadors, i especialment dels artistes visuals, que possibilitin una major orientació del sector cap a l’economia de la creativitat i l’exploració de nous models comercials i de treball.
– Implementar processos de cogestió transnacional entre diferents organitzacions per tal de fomentar la col·laboració i la transferència de coneixement i, en conseqüència, generar un banc de recursos de gestió d’àmbit europeu exportables i reutilitzables, que ajudin a reforçar les capacitats professionals del sector.

The Spur / ETACEC 16-18 està format per Girona: Ajuntament de Girona – Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Albi: Centre d’Art Le LAIT. Laboratoire Artistique International du Tarn, Palma: Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Montpellier: Bureau des Arts et des Territoires, Roma: Fondazione per l’arte onlus, Bratislava: Sputnik Editions i Euroregió Pirineus Mediterrània (EGTC).
Descarrega les bases aquí
Més informació aquí

Categorías: Blog, General, membres y novetats.