CONVOCATÒRIA OBERTA · RESIDÈNCIA D’ARTISTES DELTA 2020/2021

Data límit per presentar candidatura: 30 d’abril de 2020

Es Far Cultural, en col·laboració amb Jiser Reflexions Mediterrànies (Barcelona) i el Centre d’Art le Lait (Albi, França), presenten aquesta convocatòria per participar al programa de residències per artistes visuals  DELTA 2020, que té per objectiu apropar els contextos culturals de l’Euroregió: Illes Balears, Catalunya i Occitània.

El projecte preveu la selecció a través de convocatòria pública a 6 artistes visuals (dos de cada context cultural), que realitzaran una estada de 2 mesos a l’espai de residència

de Es Far Cultural situat al municipi des Mercadal (Menorca). Es poden presentar col·lectius artístics d’un màxim de 2 artistes. 

Les itineràncies són les exposicions de les obres creades pels artistes residents amb activitats culturals i artístiques que enriqueixin les obres i es creïn lligams a través de la cultura transfronterera que creua els Pirineus. Els artistes tindran durant tot el període de residència assessorament i formació en aspectes relacionats en la creació de projectes culturals així com en la difusió de la seva obra en els circuits que les tres entitats impulsores del projecte DELTA posaran a l’abast dels participants.

El títol del projecte DELTA simplifica metafòricament el flux de l’aigua que crea els  Pirineus, recórrer tota Catalunya i es diposita al Mar Mediterrani per envoltar les Illes Balears amb els seus sediments. El projecte que representa les tres regions té com l’aigua un recorregut, per aquest delta imaginari però en sentit contrari. La creació a Menorca pujarà riu amunt cap a Catalunya amb la itinerància i fins a creuar les imponent muntanyes que separen Catalunya d’Occitània per tornar aquell sediment pirinaic  a

l’origen i viceversa.

En aquest sentit, el projecte que proposem entre Illes Balears, Catalunya i Occitània.

Més info a Deltaart

Categorías: Blog, General y novetats.